Medicinske čarape

RSD 130.00

Medicinske čarape za osobe sa dijabetesom.

Čarape srednje gustog tkanja sa dupliranim i gušćim tkanjem u gornjem delu, kako bi se izbeglo stezanje i posledični uticaj na već kompromitovanu cirkulaciju.

Napravljene su od pamuka (90%), poliamida (7%) i elastina (3%) u različitim bojama (crna, siva, tamno braon, bež, tamno plava, crvena, narandžasta, svetlo žuta, svetlo roze i svetlo zelena) i veličinama (36-38, 38-40, 41-42, 43-44 i 45-46).

*Prilikom naručivanja u rubrici napomena obavezno naznačiti koji broj i koju boju čarapa naručujete.

Kategorija:

Opis

Oštećenje krvnih sudova i nerava, koje se dešava kao komplikacija dijabetesa, može da dovede do poremećaja na nivou kože stopala. Koža gubi svoju zaštitnu funkciju i može da postane suva, krta, podložna infekcijama. Na toj bazi češće dolazi do stvaranja zadebljanja na petama sa ragadama, zadebljanja kože, ulkusa, različitih deformiteta stopala, izmene kvaliteta i načina rasta nokta, kao i sporijeg zarastanja rana. Neophodna je posebna nega stopala, da bi se izbegle komplikacije koje, u najgorem slučaju mogu da dovedu do amputacije.

Često se ove promene javljaju kao posledica nošenja neadekvaten obuće ili neadekvatnog hoda.

Obuća treba da je udobna, odgovarajućeg broja, po mogućnosti na pertlanje. Otvorenu obuću, visoke potpetice, obuću sa kaiščićima treba izbegavati. Praktikujte da obuću kupujete u popodnevnim časovima kada je stopalo najšire.

Čarape treba da su od najmanje 80% prirodnih materijala (pamuka ili vune). Takav sastav omogućava koži da diše, a da se pri tome apsorbuje suvišna tečnost. Treba izbegavajte najlonske čarape i hulahopke.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “Medicinske čarape”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart