PROdijabet čaj

RSD 214.00

Podgorski Dijabetea – čajna mešavina lekovitog bilja

Jedinstven, namenski čaj za regulisanje šećera u krvi, koji u sebi sadrži, pored odgovarajuće mešavine biljaka i CIMET.

Sastav: Mahuna pasulja 40%, kora cimeta 30%, list breze 20%, list borovnice 10%. NE sadrži arome, boje i aditive. Proizvedeno u skladu sa HACCP sistemom o bezbednosti hrane.

Način pripreme i upotrebe čaja : Jednu filter kesicu izvaditi iz omota i prelti sa 2 dl ključale vode i poklopiti. Nakon par minuta čaj piti nezaslađen i to 3 puta dnevno, pola sata pre jela.

Prodijabet čaj čuvati na suvom mestu.

Pakovanje: Kutijica sa 20 filter kesica neto težine 20g.

 

Kategorija:
Šifra proizvoda: PO000038

Opis

Jedinstven, namenski čaj za regulisanje šećera u krvi, koji u sebi sadrži, pored standardne mešavine biljaka i CIMET.

Mahune pasulja imaju  potvrđena lekovita svojstva. Bez semena i zrele, one su provereno sredstvo za smanjivanje šećera u krvi, protiv upale bubrega i mokraćne bešike.

Borovnica je veoma cenjena u narodu kao lekovita. List se (ubran pre cvetanja) kao čaj u narodnoj medicini koristi za snižavanje šećera u krvi.Glikozid mirtilin, koji se nalazi u listovima borovnice, danas s pravom nazivaju biljnim insulinom

Cimet utvrđeno ja da 3 – 6 gr. cimeta dnevno pozitivno deluje na smanjenje nivoa šećera u krvi. Kod onih pacijenata koji su uzimali uredno cimet u toku nekoliko nedelja, nivo šećera ja spao za 20%, za razliku od pacijenata kojima u ishrani nije dodavan cimet. Bio je značajan broj pacijenata kojima je nivo šećera došao čak i na normalu. Posle prestanka uzimanja cimeta, nivo šećera kod pacijanata se vraćao na nivo pre eksperimenta.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “PROdijabet čaj”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart