Čarobna kuhinja 100 recepata – kuvar 5

RSD 550.00

Čarobna kuhinja 8 i 9 – lakše sa dijabetesom – 100 recepata 5

Pred vama je devetnaesta knjiga “Čarobne kuhinje”, a peta iz edicije “100 recepata”, sa objedinjenim receptima iz knjiga “Domaća kuhinja” i “Ukusi Mediterana 2”. Kao i prethodne knjige iz ove edicije, obogaćena je novim kulinarskim idejama u vidu dvadesetak novih recepata za čorbe, kuvana jela, namaze, salate…

Ovde se nalazie recepti za teleću čorbu, proju, sarmu, musaku, bosanski lonac, rusku salatu, krempitu, princes krofne… za sve ono što našu kuhinju čini tako “našom” i posebnom i što čini da se i stranci uvek rado vraćaju ukusima naše trpeze.

Autor: Violeta Orešković

Izdavač: Amarant art

Šifra proizvoda: N/A

Opis

Čarobna kuhinja na slikovit i pristupačan način opisuje pripremu obroka, a tablice sa sadržajem kalorija, masti, belančevina i ugljenih hidrata, kao i glikemijskih indeksa, umnogome olakšavaju planiranje i podešavanje ishrane i terapije, shodno medicinskim preporukama. Ovakav pristup je koristan ne samo za osobe sa dijabetesom već i za osobe koje žele zdravo i pravilno da se hrane ili da koriguju svoju telesnu masu. Značaj postojanja ovog izdanja ogleda se i u činjenici da je osnov terapije dijabetesa pre svega pravilna i dobro balansirana ishrana. Takođe, izuzetno je važno što se na početku svakog izdanja nalazi objašnjenje tabela, kao i objašnjenje osnovnih pojmova vezanih za ishranu, uz predlog dnevnog unosa kilokalorija (u vidu ugljenih hidrata, proteina, masti), prema telesnoj visini, preporučenoj telesnoj težini i godinama starosti.

Skrećemo pažnju i na postojanje internet stranice www.carobna-kuhinja.com koja je namenjena pre svega mladim ljudima, i onima koji svakodnevno koriste internet. Na njoj se, pored recepata, mogu naći i korisni linkovi, osnovni pojmovi o ishrani, dijabetesu, telesnoj težini, samokontroli dijabetesa, a sve to uz mogućnost kontaktiranja autora.

Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

  • Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.
  • Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač.
  • Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste „pojeli“ ugljenih hidrata u svakom obroku.
  • Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
  • Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
  • Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “Čarobna kuhinja 100 recepata – kuvar 5”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart