Čarobna kuhinja 100 recepata – kuvari 2-4

RSD 490.00

“Pošto pravilna ishrana treba da se primenjuje tokom celog života, nju treba da čini raznovrsna hrana, ukusno pripremljena i primamljivog izgleda. “Čarobna kuhinja” je tu da pokaže osobine i nutritivni sastav namirnica i gotovih jela koja čine pravilnu ishranu, kao i da pomogne da obroci budu raznovrsni i ukusni. Zato je ovaj kuvar dragocen priručnik u svakoj kuhinji!

dr Danijela Karamarković, internista – dijetolog, Specijalna bolnica “Merkur”, Vrnjačka Banja

Po ceni dva proširana izdanja dobijate njihov celokupni sadržaj, obogaćen sa novim, interesantnim receptima, u tvrđim koricama i knjižnim povezom.

U ponudi:

Čarobna kuhinja 3 i 4 – 100 recepata 2 – objedinjeno i prošireno izdanje 3 i 4

Čarobna kuhinja 5      – 100 recepata 3 – prošireno i dopunjeno izdanje “Posnih jela”

Čarobna kuhinja 6 i 7 – 100 recepata 4 – objedinjeno i prošireno izdanje 6 i 7

Autor: Violeta Orešković

Izdavač: Amarant art

*Prilikom naručivanja u rubrici napomena obavezno naznačiti koji broj Čarobne kuhinje naručujete.

Šifra proizvoda: N/A

Opis

Čarobna kuhinja na slikovit i pristupačan način opisuje pripremu obroka, a tablice sa sadržajem kalorija, masti, belančevina i ugljenih hidrata, kao i glikemijskih indeksa, umnogome olakšavaju planiranje i podešavanje ishrane i terapije, shodno medicinskim preporukama. Ovakav pristup je koristan ne samo za osobe sa dijabetesom već i za osobe koje žele zdravo i pravilno da se hrane ili da koriguju svoju telesnu masu. Značaj postojanja ovog izdanja ogleda se i u činjenici da je osnov terapije dijabetesa pre svega pravilna i dobro balansirana ishrana. Takođe, izuzetno je važno što se na početku svakog izdanja nalazi objašnjenje tabela, kao i objašnjenje osnovnih pojmova vezanih za ishranu, uz predlog dnevnog unosa kilokalorija (u vidu ugljenih hidrata, proteina, masti), prema telesnoj visini, preporučenoj telesnoj težini i godinama starosti.

Skrećemo pažnju i na postojanje internet stranice www.carobna-kuhinja.com koja je namenjena pre svega mladim ljudima, i onima koji svakodnevno koriste internet. Na njoj se, pored recepata, mogu naći i korisni linkovi, osnovni pojmovi o ishrani, dijabetesu, telesnoj težini, samokontroli dijabetesa, a sve to uz mogućnost kontaktiranja autora.

Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

  • Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.
  • Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač.
  • Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste „pojeli“ ugljenih hidrata u svakom obroku.
  • Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
  • Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
  • Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “Čarobna kuhinja 100 recepata – kuvari 2-4”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart