Čarobna kuhinja – kuvar 15

290,00 rsd

„… autorka Violeta Oreškovic pokazuje svu raskoš mogucnosti u kuhinji. Autorka i ovde, kao i u prethodno objavljenim sveskama, daje mogucnost da se na matematicki besprekoran nacin unos šecera usaglasi sa potrebama u insulinu i tako osobama sa dijabetesom omogucava da, u dogovoru sa svojim lekarom, ove recepte koriste u svakodnevnom životu. Na osnovu svog dugogodišnjeg bavljenja ishranom i nutritivnom terapijom razlicitih bolesti, srecuci se svakodnevno sa pacijentima koji bez terapije ne mogu držati bolest pod kontrolom, preporucujem ovaj kuvar prevashodno osobama sa dijabetesom, ali i svima koji vode racuna o svom zdravlju.“

Jagoda Jorga

Profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu

specijalista za ishranu

U ponudi:

19CK Čarobna kuhinja br.15 – Slane i slatke torte

Autor: Violeta Orešković

Izdavač: Amarant art

*Prilikom naručivanja u rubrici napomena obavezno naznačiti koji broj Čarobne kuhinje naručujete.

Šifra proizvoda: N/A

Opis

Čarobna kuhinja na slikovit i pristupačan način opisuje pripremu obroka, a tablice sa sadržajem kalorija, masti, belančevina i ugljenih hidrata, kao i glikemijskih indeksa, umnogome olakšavaju planiranje i podešavanje ishrane i terapije, shodno medicinskim preporukama. Ovakav pristup je koristan ne samo za osobe sa dijabetesom već i za osobe koje žele zdravo i pravilno da se hrane ili da koriguju svoju telesnu masu. Značaj postojanja ovog izdanja ogleda se i u činjenici da je osnov terapije dijabetesa pre svega pravilna i dobro balansirana ishrana. Takođe, izuzetno je važno što se na početku svakog izdanja nalazi objašnjenje tabela, kao i objašnjenje osnovnih pojmova vezanih za ishranu, uz predlog dnevnog unosa kilokalorija (u vidu ugljenih hidrata, proteina, masti), prema telesnoj visini, preporučenoj telesnoj težini i godinama starosti.

Skrećemo pažnju i na postojanje internet stranice www.carobna-kuhinja.com koja je namenjena pre svega mladim ljudima, i onima koji svakodnevno koriste internet. Na njoj se, pored recepata, mogu naći i korisni linkovi, osnovni pojmovi o ishrani, dijabetesu, telesnoj težini, samokontroli dijabetesa, a sve to uz mogućnost kontaktiranja autora.

Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

  • Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.
  • Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač.
  • Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste „pojeli“ ugljenih hidrata u svakom obroku.
  • Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
  • Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
  • Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čarobna kuhinja – kuvar 15“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *