DIAMEL zaslađivač

RSD 220.00

DIAMEL je prehrambeni proizvod na bazi fruktoze i sorbitola koji se koristi kao sredstvo za zaslađivanje hrane i napitaka.

Sastav: Fruktoza i sorbitol u jednakim količinama. 

Način upotrebe : Koristi se u ishrani, na isti način i u istoj količini kao konzumni šećer. Termostabilan je pa se može koristiti za pripremu hrane i napitaka pri povišenim temperaturama. Dnevno se može uzeti do 80g Diamela, ravnomerno raspoređeno u toku dana. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.

Pakovanje: 250g

Kategorija:
Šifra proizvoda: 599001

Opis

DIAMEL je prehrambeni proizvod na bazi fruktoze i sorbitola koji se koristi kao sredstvo za zaslađivanje hrane i napitaka.

Preporučuje se svim osobama kao zamena za konzumni šećer, a naročito osobama sa dijabetesom i osobama na dijetetskom režimu ishrane. DIAMEL ima 18% nižu energetsku vrednost od konzumnog šećera. U ishrani se koristi na isti način i u istoj količini kao konzumni šećer.

Fruktoza i sorbitol nakon konzumiranja ne dovode do naglog skoka šećera u krvi, jer njihov metabolizam ne zahteva insulin. Sorbitol prisutan u Diamelu reguliše probavu, jer vezuje vodu i olakšava pražnjenje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “DIAMEL zaslađivač”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart