ECOSTEVIA KRISTAL 1:5 200g

RSD 590.00

100% prirodni stoni zaslađivač na bazi steviol glikozida i eritritola.

1g Ecostevia zaslađivača zamenjuje, po slatkoći, 5g (kašičicu) šećera (1:5).

Eco Stevia je vodeći grčki brend 100% prirodnih zaslađivača dobijenih iz organski gajenih paragvajskih biljaka Stevia Rebaudiana. Reč je o jedinom brendu koji je najnovijom tehnološkom inovacijom učinio mogućim transformaciju praha steviol glikozida u kristalnu strukturu sa 0 kalorija i 0 glikemijskim indeksom.

Po sastavu i kristalnoj strukturi jedinstven na tržištu, idealan za osobe sa dijabetesom i osobe na dijetetskom režimu ishrane, obzirom da u sastavu osim steviol glikozida (< 95%) sadrži eritriol, pa time ima nultu energetsku vrednost i nulti glikemijski indeks.

Može se koristiti za zaslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota).

Upozorenje: Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.

Pakovanje: 200g, Kristal Stevia 1:5

Proizvođač: Ecostevia A.E., Atina, Grčka, EU.
Uvoznik: Stevia Market MN doo, Bogdana Žerajića 24/1/38, 11090 Beograd, Srbija.
Zemlja porekla:Grčka, Uvezeno iz Grčke.

Kategorija:
Šifra proizvoda: SM02

Opis

Prirodni zaslađivač po sastavu i kristalnoj strukturi jedinstven na tržištu, idealan za dijetalne režime ishrane i osobe sa dijabetesom, obzirom da ima nultu energetsku vrednost i nulti glikemijski indeks.

Korisna biljka, botaničko ime Stevia Rebaudiana , čije malo lišće sadrži vitamine i minerale koje ni jedan veštački zaslađivač nema.

Pored Steviozide i Rebaudiozide koji su 200-300 puta slađi od šećera, sadrži minerale i mikroelemente kao što su Hrom, Magnezijum, Mangan, Kalijum, Selen, Cink, B vitamin, naročito niacin.

Metaboliše se u organizmu bez značajnog povećanja nivoa šećera u krvi, tj. bez dodatne proizvodnje insulin, idealna za ishranu osoba sa dijabetesom.

Nema nikakvih negativnih efekata na ljudsko zdravlje. Ne doprinosi razvoju karijesa niti gljivičnih infekcija.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “ECOSTEVIA KRISTAL 1:5 200g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart