NUTRIBELLA biskvit narandža i đumbir
RSD 165.00
Osvežavajuća i sočna užina za svaki dan
Ovaj 100% integralni keks je egzotična letnja kombinacija osvežavajućih ukusa, sočan i topljiv, pomalo ljutkast, a sladak. Spojili smo dinamičan duo – narandžu i đumbir, aromatičan, sočan i slatko-ljutkast keks, odlično se slaže uz biljni čaj, a možete ga koristiti kao dopunu u raznim desertima – uz sladoled od crne čokolade, uz voćne šejkove, musli.
*Od 100% integralnog brašna
*Bogat vlaknima
*Bez pojačivača ukusa
*Posno/Vegan
Sastojci: integralno pšenično brašno (44%), fruktoza (24%), nehidrogenizovana biljna mast (palmina), kaša od svežeg voća – narandža (10,5%), pšenični skrob, mleveni đumbir (0,8%), prašak za pecivo.
Upozorenje: kikiriki, lešnik, soju i seme susama.
Pakovanje: 105g
Proizvođač: OM made doo, Dobrovoljačka bb, Sirig
Zemlja porekla: R Srbija
Opis
Nutritivne vrednosti na 100gr | |
Energetska vrednost (kJ/kcal) | 2146 kJ / 512 kcal |
Masti: od kojih: – zasićene masne kiseline: |
25,1 g
10,7 g |
Ugljeni hidrati: od kojih: – šećeri: |
66 g
25,7 g |
Vlakna: | 9,0 g |
Proteini: | 5,6 g |
So: | 0,2 g |
Nutribella keks je već godinama sinonim za zdraviju užinu ili svež, hrskav i zdrav obrok raznovrsnih fenomenalnih ukusa. Zaslađen fruktozom i prirodan je izvor vlakana. Nastao je u Vojvođanskoj „furuni“ još davne 2000. godine sa ciljem da se ljudima ponudi ukusan i kvalitetan integralni slatki obrok koji je poseban po svojim nutritivnim i zdravstvenim parametrima.
Nutribella keks u sebi sadrži fruktozu umesto belog šećera koja u odnosu na glukozu i saharozu sporije podiže nivo šećera u krvi što pogoduje dužoj sitosti, boljoj kontroli šećera u krvi, manjem lučenju insulina. Dobra je za regeneraciju jetre i najmanje od svih šećera doprinosi stvaranju karijesa.
Nutribella je napravljena od integralnog brašna, i samim tim snabdeva telo velikom količinom dijetetskih vlakana koja pomažu varenju, povoljno utiču na nivo šećera u krvi i duže vreme održavaju sitost.
Nutribella sadrži kvalitetne masnoće bez trans masti koje samim tim snižavaju glikemijski indeks, odnosno poboljšavaju nivo šećera u krvi.
Đumbir poreklo vodi iz Indije i Kine, a ime mu potiče iz sanskritske reči koja u prevodu znači „sa telom kao rog“. Vekovima je zauzimao vrlo važno mesto u drevnoj kineskoj medicini, a pominje ga čak i Konfučije u svojim spisima. Narandža kao voće ili sok obično se koristi za ishranu ili kao lek, zimi kao prevencija od prehlade i gripa. U kombinaciji sa djumbirom ima blagotvoran efekat na ljudsko telo.
Recenzije
Još nema komentara.