NUTRIBELLA biskvit cimet

RSD 155.00

Cimet, za trenutke opuštanja

Ovaj integralni keks je mekan i topljiv, miriše na domaće kolače i zimu, a sjajno ide uz kafu i čaj. Čini da čaj bude ukusniji. Nema pojačivače ukusa, arome ni boje. 100% integralni keks, 200 % ukusan, mekan i topljiv.

*Od 100% integralnog brašna
*Bogat vlaknima
*Bez pojačivača ukusa
*Posno/Vegan

Sastojci: integralno pšenično brašno (41%), fruktoza (22%), nehidrogenizovana biljna mast (palmina), pšenični skrob, cimet (1,2%).

Upozorenje: kikiriki, lešnik, soju i seme susama.

Pakovanje: 105g
Proizvođač: OM made doo, Dobrovoljačka bb, Sirig
Zemlja porekla: R Srbija

Kategorije: ,
Šifra proizvoda: S06813

Opis

Nutritivne vrednosti na                                100gr
Energetska vrednost (kJ/kcal) 2146 kJ / 512 kcal
Masti:
od kojih:
– zasićene masne kiseline:
25,1 g

10,7 g

Ugljeni hidrati:
od kojih:
– šećeri:
66 g

25,7 g

Vlakna: 9,0 g
Proteini: 5,6 g
So: 0,2 g

 

Nutribella keks je već godinama sinonim za zdraviju užinu ili svež, hrskav i zdrav obrok raznovrsnih fenomenalnih ukusa. Zaslađen fruktozom i prirodan je izvor vlakana. Nastao je u Vojvođanskoj „furuni“ još davne 2000. godine sa ciljem da se ljudima ponudi ukusan i kvalitetan integralni slatki obrok koji je poseban po svojim nutritivnim i zdravstvenim parametrima.

Nutribella keks u sebi sadrži fruktozu umesto belog šećera koja u odnosu na glukozu i saharozu sporije podiže nivo šećera u krvi što pogoduje dužoj sitosti, boljoj kontroli šećera u krvi, manjem lučenju insulina. Dobra je za regeneraciju jetre i najmanje od svih šećera doprinosi stvaranju karijesa.

Nutribella je napravljena od integralnog brašna, i samim tim snabdeva telo velikom količinom dijetetskih vlakana koja pomažu varenju, povoljno utiču na nivo šećera u krvi i duže vreme održavaju sitost.

Nutribella sadrži kvalitetne masnoće bez trans masti koje samim tim snižavaju glikemijski indeks, odnosno poboljšavaju nivo šećera u krvi.

Cimet je jedan od najstarijih začina poznatih čoveku. Zbog svojih lekovitih svojstava koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ayurvedi. Cimet je začin koji se dobija od cimetovca, malog grmolikog drveta iz porodice lovora. Kora i lišće su aromatični, a cvetovi imaju neugodan miris.

Da li ste znali da cimet smanjuje nivo šećera u krvi i da se u ishrani kao začin koristi kora, a ne plod cimeta?

Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu u znatnoj meri da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju, tvrde američki stručnjaci sa Harvard univerziteta.

 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “NUTRIBELLA biskvit cimet”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart