Probavit čaj

RSD 150.00

Probavit čaj za probavu

Biljna mešavina koja reguliše probavu, sastavljena tako da podstiče rad creva, čime eliminiše dugotrajni zatvor, uređuje pražnjenje creva i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.. Takođe ovakav sastav omogućuje zaštitu flore creva.

Sastav: Sena, hajdučka trava, kantarion, krušina, morač, list breze, list peršuna. Ne sadrži arome, boje i aditive. Proizvedeno u skladu sa HACCP sistemom o bezbednosti hrane.

Upotreba: Jednu filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode i poklopiti. Nakon par minuta čaj piti nezaslađen i to 3 puta dnevno, pola sata pre jela.

Čuvati na suvom mestu.

Pakovanje: Kutijica sa 20 filter kesica neto težine 20g.
Rok trajanja: Označen na pakovnaju.

 

Kategorija:
Šifra proizvoda: PO000026

Opis

Sena sadrži glikozide, senozide A i B, flanovid, sluz, tenin, smole i antrahinonske derivate.Ona deluje na nervne završetke u zidu debelog creva, pojačava peristaltiku creva i deluje laksantno. Pomaže u čajnim mešavinama prirodnom varenju, a istovremeno sprečava lenjost creva i zatvor.

Hajdučka trava zbog visokog sdržaja gorkih supstanci i etarskog ulja povećava aktivnost crevnih žlezda, otklanja pojave vrenja, nadutost, grčeve u crevima i želucu, zatvor kao i smetnje u jetri i žučne grčeve. Zbog znatnog sadržaja kalijuma pospešuje uredan rad bubrega a samim tim i pojačano izlučivanje urina.

Kantarion ima specifican miris, gorak ukus a obiluje gvožđem, eteričnim uljima, smolom, karotenom i vitaminom C. Gotovo uvek je u sastavu čajeva za mršavljenje.

Kora krušine sadrži tanin, gorke materije, šećer, masti, slobodne emodine, izoemodine, hrizofansku kiselinu, derivate antrakinona pa sa takvim sastavom pomaže kod hroničnog zatvora, nadutosti, pritiska i bola u crevima. Osim što podstiče rad probavnog trakta kora krušine je pouzdan laksans jer blago pročišćava creva.

Morač je vrlo dragocena biljka zbog svojih antiseptičkih, antibiotskih i protivupalnih svojstava i najčešće se koristi kod poremećaja varenja, a pospešuje probavu i otklanja nadutost i grčeve.

List breze osim flavonoida, sadrži etarska ulja, malo tanina, saponina i minerala. Flavonoidi pospešuju filtraciju bubrega, a etarsko ulje ima antimikrobnu aktivnost. List breze deluje protiv upale i infekcije urogenitalnog trakta. Sprečava da se pesak u bubrezima taloži. List breze se smatra diuretikom i urinoseptikom.

List peršuna je vrlo prijatnog mirisa, bogat je eteričnim uljima, komleksom vitamina B, vitaminom C i K, sadrži gvožđe, jod, bakar i folnu kiselinu koja štiti kadiovaskularni sistem, omogućava pravilnu deobu ćelija i preventivno deluje protiv karcinoma debelog creva i grlića materice. Peršun je snažan diuretik, podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma, reguliše krvni pritisak, smiruje nervni sistem, poboljšava imunitet. Osim toga pojačava cirkulaciju, ublažava probleme sa bešikom i mokraćnim kanalima, čisti organizam od toksina, poboljšava krvnu sliku, lekovit je za bubrege, kožu i jetru. Poseduje i jaka antibiotska svojstva.

 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi “Probavit čaj”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Zatvori meni
×
×

Cart