Čarobna kuhinja – kuvari 6-11

250,00 RSD

Retka su izdanja iz ove oblasti koja poticu iz sopstvenog iskustva, a ovaj kuvar je bas tako nastao… Pored tabela nutritivnih sastojaka pojedinacnih namirnica, recept za svako gotovo jelo sadrži sve bitne podatke o tom jelu, količinu ugljenih hidrata, broj kilokalorija, količinu proteina i masti za 100g gotovog jela, što je potpuna novina kod nas. U svaki recept su uključeni i podaci o glikemijskom indeksu i glikemijskom opterećenju (pojmovi koji su u svetu nastali 80-tih godina, a kod nas još uvek nisu uključeni u ishranu osoba sa dijabetesom na pravi način), kako za svaku pojedinačnu namirnicu, tako i za gotovo jelo. Date su i preporuke o izboru namirnica, kombinaciji namirnica sa razlicitim glikemijskim indeksima, poređenje različitih namirnica u okviru iste grupe … , a sve na osnovu ličnog iskustva.
Doc. dr Teodora Beljic-Zivkovic, endokrinolog
KBC Zvezdara, Beograd

U ponudi:

7 CK Čarobna kuhinja br.6 – Put oko sveta

Autor: Violeta Orešković

Izdavač: Amarant art

Šifra proizvoda: N/A

Opis

Čarobna kuhinja na slikovit i pristupačan način opisuje pripremu obroka, a tablice sa sadržajem kalorija, masti, belančevina i ugljenih hidrata, kao i glikemijskih indeksa, umnogome olakšavaju planiranje i podešavanje ishrane i terapije, shodno medicinskim preporukama. Ovakav pristup je koristan ne samo za osobe sa dijabetesom već i za osobe koje žele zdravo i pravilno da se hrane ili da koriguju svoju telesnu masu. Značaj postojanja ovog izdanja ogleda se i u činjenici da je osnov terapije dijabetesa pre svega pravilna i dobro balansirana ishrana. Takođe, izuzetno je važno što se na početku svakog izdanja nalazi objašnjenje tabela, kao i objašnjenje osnovnih pojmova vezanih za ishranu, uz predlog dnevnog unosa kilokalorija (u vidu ugljenih hidrata, proteina, masti), prema telesnoj visini, preporučenoj telesnoj težini i godinama starosti.

Skrećemo pažnju i na postojanje internet stranice www.carobna-kuhinja.com koja je namenjena pre svega mladim ljudima, i onima koji svakodnevno koriste internet. Na njoj se, pored recepata, mogu naći i korisni linkovi, osnovni pojmovi o ishrani, dijabetesu, telesnoj težini, samokontroli dijabetesa, a sve to uz mogućnost kontaktiranja autora.

Zašto da kuvate baš po ovim receptima?

  • Spremićete svako jelo za najviše 1 sat.
  • Ako kuvate za svoje najmilije, znaćete kako to treba da uradite. Celu jednu godinu možete im svaki dan pripremati novo jelo, novu pitu, drugačiji kolač.
  • Ako želite da regulišete svoj dijabetes moći ćete pravilno da odredite svoju terapiju. Znaćete koliko ste „pojeli“ ugljenih hidrata u svakom obroku.
  • Cilj vam je da smanjite telesnu težinu? Lako ćete prebrojati kalorije.
  • Sve namirnice u receptima možete kupiti u našim prodavnicama i na pijacama. Nećete sresti ni jednu za koju niste sigurni šta je.
  • Saznaćete šta je dobro u namirnicama koje se koriste u receptima.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čarobna kuhinja – kuvari 6-11“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *