SugrBag rashladna TORBICA

2.917,00 RSD

Sugrbag rashladna torbica za insulin

Sugrbag rashladne torbice su dizajnirane tako da postižu i održavaju do 50 sati temperaturu optimalnu za čuvanje insulina (temperaturu od 18 °C – 26 °C), čak i u situacijama kada je spoljna temperatura konstantno oko 38 °C. Sistem se zasniva na hlađenju putem isparavanja, pa ga je moguće lako, bezbedno „dopuniti“ kad god to korisniku odgovora, jednostavnim potapanjem uloška u vodu na par minuta.

Dimenzije unutrašnjeg uloška: širina 10cm x dužina 18cm

Garancija: 1 godina.

Rok upotrebe: Na rok upotrebe bitno utiču klimatski uslovi kao i učestalost upotrebe. Vremenom zbog „starenja“ materijala, dužina potapanja potrebna da se postigne željeni efekat može biti duža. U trenutku kada pri potapanju kristali ne prelaze u gel stanje, potrebno je nabaviti novu Sugrbag rashladnu torbicu.

Proizvođač: SUGR Germany GMBH
Zemlja porekla: Nemačka

 

 

*Prilikom naručivanja u rubrici „NAPOMENA“ možete naznačiti koji broj i oznaku SugrBag rashladne torbice za insulin koju želite u setu. Oznake dezena (npr.OD2 ili OD3) su naznačeni na slici proizvoda u galeriji proizvoda. Trenutno su dostupne samo torbice crvene boje. 

Ukoliko u trenutku Vaše porudžbine ne budemo imali torbice na zalihama, molim Vas da zalihe proverite nakon 10.07.2024 kada očekujemo nove količine.

 

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: N/A

Opis

SUGRBAG rashladne TORBICE za insulin

Sugrbag rashladne torbice su dizajnirane tako da postižu i održavaju do 50 sati temperaturu optimalnu za čuvanje insulina (temperaturu od 18 °C – 26 °C), čak i u situacijama kada je spoljna temperatura konstantno oko 38 °C. Sistem se zasniva na hlađenju putem isparavanja, pa ga je moguće lako, bezbedno „dopuniti“ kad god to korisniku odgovora, jednostavnim potapanjem uloška u vodu na par minuta.

Sastav

Svaka Sugrbag rashladna torbica se sastoji od spoljnog vodootpornog dela i unutrašnjeg dela koji u sebi sadrži netoksične i nezapaljive kristale.

Način upotrebe

Način upotrebe Sugrbag rashladne torbice je vrlo jednostavan:

1.Unutrašnji deo Sugrbag rashladne torbice potpiti u vodu najmanje  5-10 minuta. Ukoliko se torbice drže potopljene duže, može se absorbovati značajno veća količina vode. Ukoliko se to desi potrebno je proizvod ostaviti da se osuši prirodnim putem, sve dok se ne vrati u stanje u kom je moguće koristiti ga.

2.Dok se natapa vodom, poželjno je nežnim pokretima rasporediti kristale ravnomerno po torbici. Gel koji se formira natapanjem kristala treba da popuni pregrade torbice, ali ne bi trebao da se raširi/nabubri do te mere da pregrade torbice postanu jako tvrde.

3.Nakon natapanja, ostavite torbicu oko 15-30 minuta kako bi formirani gel upio tečnost koja se nalazi u samom materijalu. Za očekivati je da nakon vađenja torbice iz tečnosti gel nastavi da se širi, još neko vreme.

4.Na kraju nežno, suvim peškirom ili ubrusom posušiti unutrašnji deo torbice i smestiti ga u spoljnji, vodotporni deo.

Ukoliko se Sugrbag rashladne torbice stalno koriste, trebalo bi ih potopiti kada primetite da se količina gela smanjila i počela vraćati u kristalno stanje (kristali se mogu osetiti pod rukom).

AKTIVIRANE TORBICE NE DRŽITE U HERMETIČKI ZATVORENIM I/ILI VODOTPORNIM POSUDAMA.

S obzirom na to da se sistem hlađenja Sugrbag rashladnih torbica bazira na isparavanju tečnosti, potrebno je da se Sugrbag rashladnih torbica nalazi u kontaktu sa vazduhom, tj. ne treba da je stavljate u hermetički zatvorene ili vodootporne posude. Zahvaljujući materijalima od kojih je napravljena Sugrbag rashladna torbica je pogdna za nošenje u ručnim tašnama, džepovima odeće i sl.

Sugrbag rashladne torbice NE STAVLJATI u frižider i / ili zamrzivač zbog rizika od oštećenja materijala od kojih je napravljena.

Čuvanje i čišćenje

Kada nije u upotrebi izvadite unutrašnji deo torbice iz spoljašnjeg dela i ostavite da se u potpunosti osuši, tako da se gel vrati u kristalno stanje. Kako bi se kristali razdvojili, povremeno tokom sušenja torbicu protresite.

Napomena: period sušenja može da traje 2-4 nedelje u zavisnosti od klimatskih uslova. Da bi ubrzali proces sušenja Sugrbag rashladnih torbica se može staviti na npr. radijator, okačiti na štrik za sušenje veša, ostaviti izloženu direktnom suncu, naravno uz povremeno protresanje. NE STAVLJATI u mašinu za sušenje veša. Potpuno suvu Sugrbag rashladnu torbicu ostavite na neko suvo mesto do sledeće upotrebe.

Spoljašnji deo Sugrbag rashladne torbice se može prati toplom vodom i blagim deterdžentom. Unutrašnji deo Frio torbice se može prati upotrebom neke meke četke i sapunice blagog deterdženta. Nakon što ste ga isčetkali, možete ga isprati ispod mlaza tekuće vode, a da se pri tome neće oštetiti kristalno punjenje. U istu svrhu mogu se koristiti i antibakterijska sredstva za čišćenje u spreju ili antibakterijske maramice za decu ili za upotrebu u kuhinji.

Dodatne informacije

Ukoliko se Sugrbag rashladne futrole koriste na opisan način biće od koristi duži vremenski period. Proizvođačka garancija na proizvod je 12 meseci. Na rok upotrebe bitno utiču klimatski uslovi kao i učestalost upotrebe. Vremenom zbog „starenja“ materijala, dužina potapanja potrebna da se postigne željeni efekat može biti duža. U trenutku kada pri potapanju kristali ne prelaze u gel stanje, potrebno je nabaviti novu Sugrbag rashladnu torbicu.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „SugrBag rashladna TORBICA“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *